
18
COM LLEGIR LA TAULA DE COCCIÓ
La taula indica la millor funció, els accessoris i
quin nivell cal fer servir per cuinar diferents tipus
d’aliments. El temps de cocció comença a comptar
quan es posa l’aliment al forn, sense tenir en
compte el preescalfament (quan calgui).
Les temperatures i temps de cocció són aproximats
i depenen de la quantitat de menjar i el tipus
d’accessori utilitzat.
Feu servir els valors recomanats més baixos per
començar i, si el menjar no és prou cuit, podeu
augmentar els valors.
Recomanem fer servir els accessoris proporcionats
i motlles de pastissos i safates de forn de metall
fosc resistents al vapor i la calor. També podeu fer
servir estris i accessoris de pyrex o ceràmica, però
tingueu en compte que els temps de cocció seran
lleugerament més llargs.
PASTISSOS I PA
Recomanem fer servir la funció «Forn de Convecció»
per a pastissos i la ventilació forçada amb vapor per
al pa.
Feu servir motlles de pastissos de metall de color
fosc i col·loqueu-los sempre sobre la reixeta
subministrada.
També podeu fer servir la safata de degoteig o
altres recipients que siguin aptes per al forn per
cuinar certs aliments, com ara galetes o panets.
Per comprovar si el producte està cuit, introduïu-hi
un punxó al centre: Si surt net, el pastís o pa ja està
cuit.
Si feu servir motlles de pastissos antiadherents, no
poseu mantega a les vores perquè potser el pastís
no pujarà per igual per les vores.
Si el producte s’infla durant la cocció, feu servir
una temperatura més baixa el proper cop i reduïu
la quantitat de líquid que hi afegiu o remeneu la
barreja amb més suavitat.
Si la base del pastís està humida, abaixeu el
prestatge i repartiu molles de pa o de galetes pel
fons del pastís abans d’afegir el farciment.
PIZZA
Greixeu lleugerament les safates per assegurar-vos
que la base de la pizza estigui cruixent.
PER FER PUJAR
Cobriu el motlle que conté la massa amb un drap
humit i col·loqueu-lo sobre la safata de degoteig.
Col·loqueu-ho al forn al nivell 1 o 2 dels prestatges.
Recomanem fer pujar la massa al forn perquè
proporciona una temperatura més constant que
la temperatura ambient. Tot i així, recomanem
comprovar la massa amb temps (passat un terç del
temps total) perquè no pugi massa.
També podeu estirar-la o tallar la pasta que hagi
pujat parcialment: Cobriu la safata de degoteig
amb un drap i col·loqueu-la al nivell 2 o 3. El temps
necessari serà aproximadament la meitat de la
durada habitual de la fermentació.
El temps de fermentació per a 1 kg de massa de
pizza és aproximadament d’una hora.
ESTALVI D’ENERGIA
Assegureu-vos que la porta del forn estigui ben
tancada quan engegueu l’aparell i manteniu-la
tancada tant de temps com sigui possible durant la
cocció.
Si és possible, col·loqueu els aliments directament
als accessoris proporcionats i no utilitzeu recipients
addicionals.
No preescalfeu el forn abans de la cocció si no és
necessari.
Si talleu els aliments a trossos petits duna mida
similar, reduireu el temps de cocció i estalviareu
energia.
Si cuineu durant períodes llargs de temps (per
exemple, durant més de 30 minuts), recomanem
abaixar la temperatura durant la fase final: La calor
residual de l’interior del forn serà suficient per
finalitzar la cocció.
Feu servir aquesta calor residual per escalfar altres
aliments.
CONSELLS ÚTILS
Comentarios a estos manuales